Pohod na Pomjan – 28.5.2022

Pohod na Pomjan – 28.5.2022

Odkrivanje Koprskega zaledja bomo v društvu začeli z organizacijo pohoda na Pomjan.

Tipična istrska vasica, ki jo krasita nekdanja župnijska cerkev sv. Jurija in cerkev Oznanjenja device Marije, v kateri so ostanki fresk iz 15. stoletja, bo torej cilj prvega pohoda v organizaciji društva.

Pohod do Pomjana, katerega lahko z lahkotnim tempom dosežemo v slabih 45 minutah s startom iz Bošamarina, bo v premierni obliki potekal v soboto 28.5.2022 ob 9:00. Na vrhu bodo udeleženci nagrajeni s tipičnim istrskim zajtrkom. Po zajtrku bo sledil kratek sprehod skozi vas, kjer jim bodo predstavljene vaške značilnosti. Po kratkem premoru bo sledilo vračanje v dolino.

Dogodek bo predvideno trajal dve do tri ure.

Med samim pohodom bomo poskrbeli tudi za urejanje okolice pohodne poti, saj bo vsak od članov prejel rokavice in vrečko za smeti. S to akcijo želimo vse udeležence spodbuditi h krepitvi zdravega odnosa do narave in predvsem do skrbi za svoje domače okolje.

Istrski zajtrk je lahko marsikaj a vendar so določene jedi brez katerih si ne moremo zamisliti Istre in lokalnega okolja. Marendo bomo pripravili z recepti naših in vaših non, seveda pa jih bomo nadgradili tudi s sestavinami današnjih dni. tako bo zajtrk priložnost za okušanje tradicije Istre in koprskega zaledja.

Pohod je brezplačen, vendar so potrebne predhodne prijave na info@tsd-pritisk.si .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.