3. Tek na Molet – 13.8.2022

3. Tek na Molet – 13.8.2022

Počasi že tradicionalni tek na Molet letos bogat z novo vsebino.

Tek na Molet je lahkoten rekreativni tek s katerim želimo v društu PriTiSK na inovativen način predstaviti Koper in njegove zgodovinske spomenike.

Leto se bo tek, kot je v navadi, odvijal ob rojstnem dnevu društva 13.8. Ker je letos to sobota se tek in obletnica odlično prekrivata. Zbiranje udeležencev je predvideno ob 18:30 pri pomolu za tržnico. Štart teka je ob 19:00.

Sam tek je razdeljen na 3 trase, ki predstavljajo tudi 3 kategorije.

Najdaljši je tek na trasi “Tržnica – Molet”, v razdalji 1,9km.

Za vse tiste, ki jim je ta razdalja nekoliko predolga, je primerna drug trasa “Slavnik – Molet”. Z dolžino 1,2km se uvršča na drugo mesto po zahtevnosti in je primerna tudi za tiste z nekoliko manj kondicije.

Za vse tiste, ki so pravkar sanirali poškodbe ali pa niso veliko trenirali in še niso prepričani v svoje zmožnosti pa je organiziran lahkoten tek ali hitra hoja na trasi “Žusterna – Molet”. Trasa je dolga 500 metrov.

Pred začetkom teka, bo tekačem razdeljena tiskana brošura, na kateri bodo predstavljeni glavni kulturno zgodovinski elementi, mimo katerih tek poteka. Ob koncu pa vse tekače čaka še manjša pogostitev, ki jo organizira društvo skupaj s člani.

Udeležba na teku je brezplačna, vendar so potrebne predhodne prijave na info@tsd-pritisk.si

Lep pozdrav in se vidimo kmalu

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.